• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin: Atacul Turciei asupra avionului rusesc este o lovitura in spate aplicata Rusiei de complicii terorismului

Putin: Atacul Turciei asupra avionului rusesc este o "lovitura in spate" aplicata Rusiei de "complicii terorismului" 

Atacul asupra avionului rusesc Su-24 in Siria este o "lovitura in spate" aplicata Rusiei de catre "complicii terorismului", a declarat marti presedintele rus, Vladimir Putin, in timpul intrevederii sale cu regele Iordaniei, informeaza TASS si DPA.  

"Pierderea de astazi are legatura cu lovitura care ne-a fost aplicata in spate de catre complicii terorismului. Nu as putea califica altfel ceea ce s-a intamplat astazi", a spus liderul rus.  

Putin a subliniat ca bombardierul rusesc a fost doborat deasupra teritoriului Siriei de o racheta "aer-aer", lansata de la bordul unui avion turcesc F-16, atunci cand avionul rusesc se afla la o altitudine de 6.000 de metri si la un kilometru distanta de granita turca.  

Potrivit presedintelui rus, apelul Turciei la NATO, dupa ce Fortele Militare Aeriene turce au atacat avionul Suhoi-24 implicat in lupta impotriva teroristilor in Siria, seamana cu incercarea de a plasa Alianta Nord-Atlantica in slujba teroristilor.  

Liderul rus a subliniat ca dupa acest incident, "in loc sa stabileasca un contact cu noi (cu Rusia), partea turca s-a adresat partenerilor sai din NATO pentru a discuta aceasta problema".

"Ca si cum noi am doborat un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru", si-a exprimat Putin nemultumirea.  

"Oare nu cumva ei (autoritatile turce) doresc sa puna NATO in slujba gruparii islamice Statul Islamic?", a punctat presedintele rus.  

Aviatia turca a doborat marti un avion militar rusesc care, potrivit Ankarei, a incalcat spatiul aerian al Turciei in apropiere de frontiera cu Siria. Tensiunile intre cele doua tari au crescut in ultimele zile, dupa o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localitati turcofone in Siria.


24 noiembrie 2015 15:47
Modifică setările cookies