• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin: Este absolut inexplicabila lovitura perfida data in spate de Turcia

Putin: Este absolut inexplicabila "lovitura perfida data in spate" de Turcia

Vladimir Putin a declarat joi ca este absolut inexplicabila "lovitura perfida data in spate'" de Turcia. Afirmatiile liderului de la Kremlin vin in contextul tensiunilor accentuate intre Moscova si Ankara, dupa ce aviatia turca a doborat marti un avion militar rus la frontiera cu Siria. 

"Consideram absolut inexplicabile loviturile date in spate de cei pe care i-am vazut ca parteneri si aliati in lupta impotriva terorismului'', a afirmat Putin, transmite Agerpres.

Presedintele rus a lasat sa se inteleaga ca asteapta scuze din partea Turciei si propuneri pentru compensarea daunelor provocate in urma doborarii avionului rus:

''Pana acum nu am auzit nici scuze clare din partea conducerii politico-militare a Turciei, nici propuneri pentru compensarea daunelor provocate si nici promisiuni pentru pedepsirea celor care au comis aceasta crima".   

El a adaugat ca "ceea ce s-a intamplat acum doua zile deasupra Siriei contravine dreptului international, intrucat avionul a fost doborat pe teritoriul sirian", in timp ce Ankara sustine ca aparatul a incalcat spatiul sau aerian.  

Vladimir Putin a avertizat ca doborarea avionului rus va avea ''consecinte serioase'' pentru relatiile dintre Rusia si Turcia.


26 noiembrie 2015 16:40
Modifică setările cookies