• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Real Madrid si Manchster United, cele mai valoroase cluburi europene de fotbal

Real Madrid si Manchster United, cele mai valoroase cluburi europene de fotbal

Real Madrid si Manchster United sunt cele mai valoroase cluburi europene de fotbal, potrivit unui studiu realizat de firma de audit si consultanta KPMG, care a analizat 32 de cluburi, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Valoarea financiara a cluburilor Real Madrid ai Manchster United este estimata de KPMG la 2,9 miliarde de euro fiecare. Urmeaza FC Barcelona (2,7 miliarde de euro), Bayern München (2,1 miliarde de euro) ai Arsenal (1,6 miliarde de euro). Pe ansamblu, primele trei cluburi din clasament (Real Madrid, Manchester United ai FC Barcelona) sunt echivalente cu o treime din valoarea totala a celor 32 de cluburi din clasament (26,3 miliarde de euro).

In randul celor 32 de cluburi cele mai bine reprezentate sunt cluburile engleze (40%). Premier League, cel mai bogat campionat de fotbal din lume, va beneficia incepand cu sezonul urmator de o createre considerabila a drepturilor de televizare (5,1 miliarde de lire sterline sau 6,7 miliarde de euro pe trei ani), ca urmare a unui contract record incheiat la inceputul lui 2015.

Dupa Premier League urmeaza La Liga, campionatul de fotbal din Spania, care se poate lauda cu doua echipe in finala Ligii Campionilor, la fel cum s-a intamplat ai in 2014 (Real Madrid ai Atletico Madrid), dupa ce FC Sevilia a caatigat Europa League.

In ceea ce priveate Franta, cel mai valoros club este PSG, care ocupa locul 10, cu o valoare de 843 milioane de euro. Monaco nu ocupa decat locul 26 (195 milioane de euro), urmat de Olympique de Marseille (190 milioane de euro), in timp ce Lyon se claseaza pe locul 29 (186 milioane de euro).

La realizarea acestui studiu, KPMG sustine ca s-a bazat pe informatiile financiare publice la 1 ianuarie 2016. Clasamentul final a fost elaborat tinand cont de mai multe elemente: rentabilitate, popularitate, potential sportiv, drepturi de difuzare ai proprietatea stadionului.


26 mai 2016 10:10
Modifică setările cookies