• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Record pe ISS: Astronautii care au petrecut 11 luni in spatiu se intorc pe Terra

Record pe ISS: Astronautii care au petrecut 11 luni in spatiu se intorc pe Terra

Membrii misiunii de 11 luni pe Statia Spatiala Internationala (ISS), cosmonautul Mikhail Kornienko si astronautul Scott Kelly, vor fi supusi unei serii de teste imediat dupa aterizarea din 2 martie, teste menite sa evalueze capacitatea fizica a oamenilor dupa perioade lungi petrecute in spatiu in vederea pregatirii unei misiuni cu echipaj uman spre planeta Marte, informeaza agentia TASS care citeaza surse din cadrul Institutului pentru Probleme Medico-Biologice din cadrul Academiei Ruse de Stiinte.

Testele care vor fi desfasurate chiar la locul aterizarii vor urmari sa verifice starea fizica a celor doi astronauti, abilitatea lor de a se aseza, de a se ridica si de a parcurge cativa metri in linie dreapta. Rezultatele acestor teste sunt necesare pentru a studia capacitatea fiziologica a organismului uman de a rezista la misiuni indelungate in spatiul extraterestru. Aceste teste vor fi repetate si la o zi dupa aterizare.
 
Mikhail Korniyenko si Scott Kelly si-au inceput misiunea pe orbita la 27 martie 2015. Ei au fost lansati pe orbita de la cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, la bordul unei capsule Soiuz TMA-16M. Revenirea lor pe Pamant este programata pentru data de 2 martie la ora 04:27 (GMT), intr-o zona aflata la 147 de kilometri de orasul kazah Dzhezkazgan. Cei doi vor incheia maine 340 de zile petrecute in spatiu. Kelly si Korniyenko vor reveni din misiune la bordul unei capsule Soiuz TMA-18M, alaturi de cosmonautul Sergei Volkov, care a petrecut 182 de zile pe orbita.

1 martie 2016 16:34
comentarii (1)

Comentarii (1)


FA SI TU BANI DIN INTERNET 2016-03-01 16:57:39
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ? Nici eu nu am crezut la inceput , dar am ajus sa fac 50 de euro pe zi ! Intamplator am gasit un joc b.row.ser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Ca tine de altfel, am crezut ca este o reclama la un site "lesinat". Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 10 mii de euro. Toti banii sunt de la joc, INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri,cum ar fi: fabrici de lactate, ziar propriu, unde poti publica articole, fabrici de lemne, universitati etc. Jocul este un simulator excelent al realitatii. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare. Te astept , click : bit.ly/d4GD45s ...........sdgdryhrtu6