• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romania obtine protectia si recunoasterea europeana pentru salamul de Sibiu

Romania obtine protectia si recunoasterea europeana pentru salamul de Sibiu

Romania a inregistat la nivel european salamul de Sibiu, ca produs de indicatie geografica protejata, al doilea dupa magiunul de prune Topoloveni in 2011, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. 

"Romania are deja protejat 'Salamul de Sibiu' la nivel european, dar protectia intra oficial in vigoare la 20 de zile de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, asa cum prevede regulamentul european. Este pe ultima linie si Telemeaua de Ibanesti care ar fi putut fi protejata mai repede pentru ca din punct de vedere cronologic s-a depus documentatia inaintea 'Salamului de Sibiu', dar a fost o contestatie a Greciei ca sa nu afecteze telemeaua lor. Am clarificat situatia si cred ca intr-o luna cel mult vom primi si pentru acesta. Urmeaza Novacul afumat", a precizat ministrul.  

La nivel mondial sunt garantate 1.427 de produse traditionale din care UE detine 1.404. Cele mai multe sunt in Italia (296), Franta (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) si Germania (96).   


19 februarie 2016 14:53
Modifică setările cookies