• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romania si Letonia, primul loc in UE la numarul de pietoni morti in accidente rutiere

Romania si Letonia, primul loc in UE la numarul de pietoni morti in accidente rutiere

Romania si Letonia ocupa primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de pietoni morti in accidente rutiere, cele doua tari inregistrand, alaturi de Bulgaria si Lituania, si cel mai mare numar de decese in accidente, potrivit raportului european privind siguranta rutiera.

Comisarul european pentru Transport Violeta Bulc a prezentat, marti, la Bruxelles, raportul anual al Uniunii Europene privind siguranta rutiera pe drumurile din statele europene, iar potrivit statisticilor la nivel european anul trecut au fost inregistrate 25.700 de decese in accidente rutiere in cele 28 de state membre.
 
Violeta Bulc a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, potrivit statisticilor europene, numarul de accidente rutiere a scazut cu aproximativ unu la suta comparativ cu 2013.
 
Potrivit raportului citat, Romania si Letonia se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de pietoni morti in urma unor accidente rutiere si totodata cele doua tari inregistreaza, alaturi de Bulgaria si Lituania, cele mai multe decese in accidente cu peste 90 de morti la un milion de locuitori.
 
Astfel, in Romania si Letonia 39% din numarul persoanelor decedate in accidente rutiere sunt pietoni, in timp ce media europeana este de 22%. Cele mai multe accidente ale caror victime sunt pietonii - 69 la suta - se produc in zonele urbane.
 
Potrivit raportului privind siguranta rutiera in statele europene, in 2014, numarul de decese rutiere variaza inca foarte mult la nivelul UE, iar rata medie de fatalitate in UE pentru 2014 este de 51 de decese rutiere la un milion de locuitori.
 
In rapoarte Malta, Tarile de Jos, Suedia si Regatul Unit continua sa raporteze cele mai putine decese in accidente rutiere, cu mai putin de 30 de decese la un milion de locuitori, in timp ce patru tari europene, respectiv Bulgaria, Letonia, Lituania si Romania, inca raporteaza peste 90 de morti la un milion de locuitori.
 
Potrivit statisticilor realizate la nivel european, numarul total al deceselor inregistrate in accidente rutiere a scazut cu 18,2% din 2010 si pana in prezent.

24 martie 2015 17:29
Modifică setările cookies