• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romania vrea sa obtina recunoasterea CE pentru kurtos kalacs, produs romanesc atestat din 1784

Romania vrea sa obtina recunoasterea CE pentru kurtos kalacs, produs romanesc atestat din 1784

Romania vrea sa obtina recunoasterea Comisiei Europene drept Indicatie Geografica Protejata pentru kurtos kalacs, care este un produs atestat pentru prima data in Transilvania, in anul 1784, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, prezent la o conferinta pe tema dezvoltarii agriculturii rurale.

"Produsul kurtos kalacs este un produs romanesc atestat din 1784 ca fiind realizat de o doamna de nationalitate romana, dar cu cetatenie maghiara din Transilvania. Acesta este produs in toata regiunea, in Cehia, Ungaria si chiar in Slovacia si, avand in vedere ca atestarea este pe Transilvania, nu am niciun dubiu ca acest produs va trebui recunoscut, sigur, pentru Romania", a spus ministrul.

El a anuntat anterior, in cadrul aceleiasi conferinte, ca telemeaua de Ibanesti a primit, luni, recunoasterea europeana si denumirea de Indicatie Geografica Protejata, odata cu publicarea acestui statut in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Acesta este al treilea produs recunoscut pentru Romania, dupa magiunul de Topoloveni si salamul de Sibiu.

Irimescu a adaugat ca Ministerul Agriculturii a mai identificat alte cinci-sase produse care au potential de a primi aceasta recunoastere europeana.

15 martie 2016 15:40
Modifică setările cookies