• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Romanul 1984 , de George Orwell, a devenit bestseller in 2017, pe Amazon

Romanul ”1984”, de George Orwell, a devenit bestseller in 2017, pe Amazon

Editura Penguin a retiparit 75.000 de exemplare ale romanului clasic de George Orwell ”1984”, ca raspuns la valul urias de cereri dupa investirea lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite, informeaza CNN.

Casa de editura responsabila de acest titlu a inregistrat o crestere de vanzari. ”Am retiparit 75.000 de exemplare in aceasta satamana. Este o retiparire substantiala si mult mai mare decat retiparirea noastra obisnuita pentru «1984»”, a declarat purtatorul de cuvant al Penguin pentru CNNMoney.

Marti seara si miercuri dimineata cartea era pe primul loc la vanzari in lista celor mai vandute carti pe Amazon. Lista reflecta vanzarile pe ore.
 
Romanul, care are o vechime de 68 de ani, a aparut pe lista luni, cand s-a aflat mai toata ziua pe locul 6, iar pana marti dupa-amiaza a urcat pe 2 si apoi pe prima pozitie.
 
Pe urmatoarele locuri se afla alte doua romane clasice cu tema similara: "It Can't Happen Here", de Sinclair Lewis, si "Brave New World", de Aldous Huxley.
 
”Este greu de spus cat interes a starnit cartea in legatura cu investirea lui Donald Trump si cu aparitia «adevarurilor alternative», un termen inventat de consilierul lui Donald Trump, Kellyanne Conway, duminica”, noteaza jurnalistii de la CNN.
 
”1984” spune povestea patrunzatoare a unei lumi dominate de controlul guvernamental, de propaganda si newspeak, o limba prin care Partidul descris in carte limiteaza libertatea gandirii. In acest volum, Ministerul Adevarului livreaza de fapt minciuni. George Orwell a mai scris si ”Ferma animalelor”, alt roman faimos de satira in care ataca totalitarismul.

26 ianuarie 2017 09:49
Modifică setările cookies