• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vladimir Putin a lansat Batmobilul in versiune ruseasca

Vladimir Putin a lansat "Batmobilul" in versiune ruseasca 

Doua noi tipuri de vehicule blindate vor intra foarte curand in dotarea fortelor speciale ale Serviciului Federal de Securitat, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin si ministrul apararii Serghei Soigu le-au trecut in revista la sfarsitul saptamanii trecute, relateaza RIA Novosti si canalul de televiziune al armatei Zvezda.

Primul seamana foarte mult cu faimoasa masina a lui Batman sau cu blindatul din jocul Half-Life 2. Acesta a fost creat pe baza masinii blindate Karatel (Justitiarul) si are o greutate de 12 tone, putand dezvolta o viteza de pana la 200 de km pe ora, datorita motorului YMZ -7E 846, utilizat de regula de camioanele sportive KAMAZ.  

Vehiculul, cu denumirea Falcatus, a fost dezvoltat de uzina de automobile din Gorki GAZ, si poate transporta pana la zece persoane.

Pana de curand, existenta masinii Karatel era tinuta in secret, chiar daca zvonuri despre crearea unui blindat monstruos circulau de mai multi ani.  

Celalalt blindat urias, denumit Viking, este dotat cu un sasiu preluat tot de de la un camion KAMAZ. Acesta a fost creat pe baza KAMAZ -4911 Extrem, conceput initial pentru raliurile internationale, precum Paris-Dakar. Unele dintre vehiculele noi dezvoltate pentru FSB nu au analogii in lume. Tehnologiile dupa care au fost construite cele doua tipuri de masini blindate reprezinta secret de stat.

Mai mult, Rusia a inceput testarea simultana a 20 de tancuri T-14 si T-15 din cadrul proiectului "Armata". Acestea vor intra in serviciul fortelor militare in perioada 2016-1017, potrivit REN TV.

Caracteristica lor principala este capacitatea de a nu putea fi detectate decat foarte greu de catre inamic, explica Viaceslav Halitov, directorul adjunct pentru echipamente speciale al companiei Uralvagonzavod, transmite Agerpres.

Un tanc de acest tip beneficiaza de o protectie puternica de patru nivele, dintre care primul este asigurat de tehnologia GALS, care il face greu detectabil pe campul de lupta.  

"Avem informatii despre un proiect comun (de tancuri) intre Germania si Franta (...) In esenta, noi am facut un astfel de salt calitativ inainte prin crearea platformei 'Armata', incat i-am devansat cu 8-10 ani" pe occidentali , a afirmat directorul general adjunct.


29 februarie 2016 10:11
Modifică setările cookies