• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia a introdus gruparile Stat Islamic si Frontul Al-Nusra pe lista organizatiilor teroriste

Rusia a introdus gruparile Stat Islamic si Frontul Al-Nusra pe lista organizatiilor teroriste

Moscova a introdus luni gruparea jihadista Stat Islamic (SI) si Frontul Al-Nusra, aripa siriana a retelei teroriste Al-Qaida, pe lista organizatii teroriste, indemnand "toate statele" sa-i urmeze exemplul, a anuntat luni Ministerul rus de Externe, citat de agentia Tass.

"Curtea Suprema a Federatiei Ruse a calificat gruparile Stat Islamic in Irak si Levant si Frontul Al-Nusra drept organizatii teroriste, la solicitarea Procuraturii Generale a Rusiei", a afirmat Ministerul de Externe.
 
Diplomatia rusa precizeaza ca "prin decizia Curtii Supreme este interzisa activitatea acestor organizatii pe teritoriul Rusiei". "Legislatia rusa prevede sanctiuni penale pentru alaturarea la aceste organizatii si sustinerea lor", a subliniat ministerul.
 
De asemenea, Ministerul rus de Externe "indeamna toate statele sa urmeze exemplul Rusiei, daca inca nu au facut acest lucru, introducand SI si Frontul Al-Nusra pe listele nationale privind gruparile teroriste si interzicand activitatea acestor organizatii", potrivit unui comunicat.
 
Reteaua terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a proclamat un "califat islamic".
 
Pana in prezent, mai multe tari, inclusiv Statele Unite si Canada, au introdus deja gruparile Stat Islamic si Frontul Al-Nusra pe lista organizatiilor teroriste straine.

30 decembrie 2014 10:08
Modifică setările cookies