• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia face exerciții cu rachete în Crimeea

Rusia face exerciții cu rachete în Crimeea

Rusia a început luni o serie de exerciţii militare în Crimeea - peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014 -, în cadrul cărora militarii ruşi simulează acţiuni de 'identificare a navelor unui inamic convenţional', informează postul Radio Svoboda, potrivit Agerpres.

La aceste exerciţii, a căror durată nu este precizată, vor fi implicate sisteme de rachete de coastă, conform aceluiaşi comunicat, ce menţionează că în Crimeea sunt instalate baterii de rachete 'Bastion' şi 'Ball'.
 
Sistemul 'Bastion' este destinat acoperirii coastei pe o distanţă de până la 600 km. Sistemul 'Ball' este echipat cu rachete X-35 şi este capabil să distrugă ţinte la o distanţă de până la 120 km - atât ziua, cât şi noaptea - în orice fel de condiţii meteorologice.
 
A doua etapă a exerciţiului prevede desfăşurarea sistemelor de rachete pe teren şi schimbarea poziţiilor de foc. Etapa finală a actualelor aplicaţii tactice vizează identificarea ţintelor navale de suprafaţă şi transmiterea informaţiilor la punctul de comandă.
 
Rusia a mai efectuat aplicaţii cu bateriile de rachete 'Bastion' şi 'Ball' în luna februarie în Crimeea, atunci exerciţiul având drept scop 'distrugerea ţintelor marine' ale unui inamic convenţional.
 
În 2018, în zona capului Fiolent din Sevastopol (Crimeea) au intrat în funcţiune sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf, o nouă generaţie de sisteme ruseşti de apărare aeriană, cunoscute sub codul NATO SA-21 Growler, conform presei ucrainene.
 
În martie, armata rusă a efectuat exerciţii pe 19 poligoane, inclusiv în apropierea frontierei cu Ucraina. Aproximativ 8.000 de militari şi aproximativ 1.400 de echipamente militare au fost implicate în respectivele aplicaţii, inclusiv lansatoarele de rachete 'Tornado', 'Grad' şi 'Uragan', lansatoare de artilerie cu autopropulsie 'Hosta', 'Msta- S' şi 'Acaţia', sisteme autopropulsate de rachete antitanc 'Hrizantema'.
 
Tot în martie, Rusia a efectuat exerciţii militare în Crimeea, în care au participat trupele aeriene, flota şi forţele aerospaţiale ruseşti. Potrivit unui responsabil militar rus, peste 2.500 de paraşutişti şi 600 de echipamente militare au fost implicaţi în acele exerciţii.

24 aprilie 2018 10:08
Modifică setările cookies