• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia isi retrage trupele din Siria. Discutie Putin-Obama

Rusia isi retrage trupele din Siria. Discutie Putin-Obama

Presedintele Statelor Unite Barack Obama si omologul sau rus Vladimir Putin au discutat prin telefon despre "retragerea partiala" a fortelor ruse din Siria, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Cei doi lideri au discutat despre "anuntul presedintelui Putin al unei retrageri partiale a fortelor ruse din Siria si etapele urmatoare necesare pentru punerea completa in aplicare a incetarii ostilitatilor", a precizat executivul american intr-un comunicat.
 
Obama a salutat reducerea violentei de la inceputul incetarii ostilitatilor, dar a subliniat ca continuarea actiunilor ofensive de catre fortele guvernului sirian risca sa submineze eforturile de pace, potrivit comunicatului.
 
Obama a remarcat de asemenea unele progrese in eforturile de asistenta umanitara in Siria si a subliniat necesitatea ca fortele guvernului sirian sa permita accesul liber pentru asistenta umanitara, a declarat Casa Alba.
 
Putin i-a declarat lui Obama ca fortele ruse vor incepe sa se retraga din Siria, dupa ce au completat "sarcinile lor principale" in lupta impotriva terorismului, a anuntat, pe de alta parte, Kremlinul, citat de Reuters.
 
"Presedintii au cerut o intensificare a procesului pentru o solutionare politica a conflictului din Siria si si-au exprimat sprijinul pentru discutiile ONU ce incep la Geneva intre guvernul sirian si opozitie", a adaugat Kremlinul.

15 martie 2016 09:25
comentarii (0)

Comentarii (0)