• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Salamul de Sibiu devine marca inregistrata, recunoscuta la nivelul UE

Salamul de Sibiu devine marca inregistrata, recunoscuta la nivelul UE

Salamul de Sibiu a dobandit oficial denumirea de Indicatie Geografica Protejata, la 20 de zile de la publicarea anuntului de inregistrare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Romania a reusit sa inregistreze la nivel european 'Salamul de Sibiu' ca produs de Indicatie Geografica Protejata (IGP), acesta fiind cel de-al doilea produs dupa Magiunul de Prune Topoloveni in anul 2011.

In data de 17 noiembrie 2014, a fost inaintata Comisiei Europene cererea de inregistrare pentru dobandirea protectiei denumirii 'Salamul de Sibiu' - Indicatie Geografica Protejata de catre grupul aplicant - Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu format din cinci producatori romani de mezeluri, care realizeaza 90% din productia de salam de Sibiu din Romania, respectiv Agricola Bacau, Aldis, H&E Reinert, Salsi si Scandia Romania, la care ulterior a aderat si CrisTim.

Potrivit datelor MADR, la nivel mondial sunt garantate 1.427 de produse traditionale, din care UE detine 1.404. Cele mai multe produse protejate le detine Italia (296), Franta (243), Spania (205), Portugalia (139), Grecia (106) si Germania (96).

11 martie 2016 10:10
Modifică setările cookies