• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sapte americani l-au dat in judecata pe presedintele Donald Trump, dupa ce acesta i-a blocat pe Twitter

Sapte americani l-au dat in judecata pe presedintele Donald Trump, dupa ce acesta i-a blocat pe Twitter

Reprezentantii Knight First Amendment Institute au lansat un proces impotriva presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, in numele a sapte reclamanti care au fost blocati de miliardarul republican pe Twitter, transmite BBC.

Miliardarul a fost vizat de aproximativ 4.000 de procese in ultimele trei decenii si continua sa fie dat in judecata, chiar si dupa ce a ajuns la Casa Alba.
 
Trump este un utilizator pasionat al retelelor sociale, promovandu-si aliatii si atacandu-si adeseori criticii, de la jurnalisti la politicieni, pe Twitter.
 
Recent, un purtator de cuvant prezidential a explicat ca postarile lui Donald Trump de pe Twitter pot fi considerate declaratii oficiale din partea presedintelui Statelor Unite.
 
In acest sens, reprezentantii Knight First Amendment Institute - un grup pentru libertatea de exprimare de la Universitatea Columbia - a lansat un proces in numele a sapte persoane, care au fost blocate pe Twitter de catre Donald Trump.
 
Cei sapte reclamati sustin ca au fost blocati de catre presedinte sau de catre consilierii sai, dupa ce au raspuns mesajelor sale in mod critic sau ironic pe Twitter.
 
Utilizatorii nu mai pot sa vada sau sa raspunda postarilor unei persoane, daca aceasta ii blocheaza pe Twitter.
 
Plangerea argumenteaza ca prin blocarea unor persoane private, presedintele american nu i-a lasat sa se alature unei conversatii online. De asemenea, Knight First Amendment Institute sustine ca este vorba de o incercare de a suprima vocile disidente intr-un forum public, fiind vorba de o incalcare a primului Amendament al Constitutiei SUA.
 
In proces sunt numiti si purtatorul de cuvant Sean Spicer, precum si directorul de social media Daniel Scavino.
 
@realDonaldTrump are 33,7 milioane de urmaritori, in vreme ce pagina oficiala a presedintelui Statelor Unite @POTUS are 19,3 milioane de urmaritori pe Twitter.

12 iulie 2017 13:10
Modifică setările cookies