Masura va intra in vigoare la ora locala 12:00 si a fost luata dupa ce Suedia a impus tot de luni controale similiare pe podul Oresund care face legatura cu Danemarca.  

"Faptul ca alte tari nordice stopeaza intrarile la frontierele lor poate avea mari consecinte pentru Danemarca. Aceasta poate provoca mai multe cereri de azil", a declarat premierul.

Principiile Schengen si libera circulatie in interiorul Uniunii Europene se afla "in pericol", a estimat luni un reprezentant al guvernului german, dupa decizia Danemarcei.

"Libera circulatie este un bun pretios. Schengen este foarte important, dar este in pericol", a spus Martin Schaefer, purtator de cuvant al ministrului de externe german Frank-Walter Steinmeier. 

Pe 1 ianuarie, prim-ministrul Rasmussen anuntase ca Danemarca ar putea impune in curand controlul pasapoartelor la frontiera cu Germania pentru a stopa fluxul de migranti in tara.

"Nu mai vrem sa vedem din nou refugiati si migranti pe autostrazile noastre. Vrem sa asiguram linistea si ordinea", a afirmat el in mesajul de Anul Nou, potrivit Agerpres.