• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Seful Bisericii Catolice din Australia il critica dur pe Benedict al XVI-lea

Seful Bisericii Catolice din Australia il critica dur pe Benedict al XVI-lea

Seful Bisericii Catolice din Australia, care va participa la Conclavul de alegere a a unui nou papa, l-a criticat in mod dur pe Papa Benedict al XVI-lea joi, inaintea demisiei, reprosandu-i o renuntare care "destabilizeaza" si incapacitatea de a realiza unitatea catolicilor, relateaza AFP.

Cardinalul George Pell, electorul australian in Conclavul ce se va reuni in martie pentru desemnarea unui nou Suveran Pontif, a apreciat ca "guvernarea nu era punctul forte" al lui Benedict al XVI-lea.
 
George Pell a criticat, de asemenea, demisia lui Benedict al XVI-lea - primul Papa care face acest gest in mod deliberat in ultimele sapte secole - care, in opinia sa, creeaza un precedent suparator.
 
Anuntandu-si retragerea la 11 februarie, Papa german "stia bine ca este vorba despre o ruptura cu traditia, un lucru un pic destabilizator", a apreciat Pell.
 
Succesorul sau, a continuat cardinalul australian, va trebui sa "pastreze traditia, atat in credinta, cat si in morala, care au fost atacate". Viitorul papa va trebui, de asemenea, sa dea dovada de o "solida experienta pastorala intr-o dioceza si sa fie capabil sa ridice moralul Curiei romane, poate chiar sa consolideze disciplina", a continuat el.
 
Pontificatul lui Benedict al XVI-lea a fost afectat de controverse, cum ar fi protectia ierarhica de care ar fi beneficiat sute de preoti pedofili si scandalul VatiLeaks.
 
Joi, la ora 19.00 GMT (21.00, ora Romaniei), Joseph Ratzinger va parasi Vaticanul, fara vreo ceremonie, retragandu-se sub titlul de "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papa emerit" la resedinta de vara, Castelul Gandolfo. Ulterior, el se va instala intr-o manastire, departe de ochii lumii, la Vatican.

28 februarie 2013 08:37
Modifică setările cookies