• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Seful NATO recomanda Romaniei sa isi creasca cheltuielile de aparare

Seful NATO recomanda Romaniei sa isi creasca cheltuielile de aparare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recomandat marti Romaniei sa isi creasca cheltuielile pentru aparare si in anii urmatori, afirmand ca acest lucru este foarte important pentru statele membre ale Aliantei.

"Eu recomand Romaniei sa-si creasca cheltuielile bugetare pentru aparare si sa-si continue aceasta crestere de anul trecut pentru anii care vor veni. Aceasta masura este deosebit de importanta pentru tarile noastre, avand in vedere ca trebuie sa raspunda unor provocari de aparare intr-o lume in schimbare, in care avem cereri crescande pentru securitate si aparare", a spus Stoltenberg, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Dacian Ciolos, la sediul NATO, potrivit Agerpres.
 
Acesta a reamintit ca Romania este "o gazda pentru echipamente active ale NATO, cum ar fi divizia multinationala din Sud, care a devenit activa in decembrie si astfel consolideaza apararea Aliantei".
 
"Anul trecut, am vizitat unitatea NATO de la Bucuresti, una dintre cele sase baze pe care le desfasuram in Europa Centrala si de Est. Aceasta baza va asigura ca trupele NATO se vor desfasura rapid in Romania daca este nevoie. Romania este gazda, de asemenea, pentru o parte importanta din sistemul de aparare antiracheta de la Deveselu", a adaugat secretarul general al NATO.

9 martie 2016 09:32
Modifică setările cookies