• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din Penitenciarul Jilava

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat la termen, miercuri dimineata, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat pedeapsa de un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind asteptat de numerosi bodyguarzi si doua limuzine.

La iesirea din penitenciar, in jurul orei 8.15, Vintu a fost asteptat de sapte bodyguarzi in costume negre, veniti cu doua limuzine Audi si BMW.
 
In 21 iunie 2012, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la un an de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Sebastian Ghita. Ulterior, la inceputul lunii decembrie 2012, Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scazut 33 de zile din pedeapsa primita.
 
Vintu a fost pus in libertate dupa apelul persoanelor private de libertate si dupa ce a primit documentele necesare.
Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bucuresti-Jilava, Cristian Erving Micu, preciza marti, pentru MEDIAFAX, ca potrivit legii, inainte de eliberare, Sorin Ovidiu Vintu fi amprentat, evaluat medical, iar apoi i se vor inmana biletul de liberare, documentele personale si, daca este cazul, bunurile pastrate la cutia de valori. De asemenea, omul de afaceri poate solicita fotocopii de pe actele din dosarul individual, de pe actele medicale, precum si un referat medical catre medicul de familie.
 
In 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.
 
La 2 octombrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa - fostul director Gelsor. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
 
In 24 septembrie, Vintu a fost trimis in judecata in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare. Suma de 7.289.406 de dolari, stabilita la data prabusirii FNI, supusa procesului de spalare a banilor urmeaza sa fie confiscata de la Vintu, au precizat procurorii.
 
Omul de afaceri a fost deferit justitiei de procurorii Parchetului instantei supreme si intr-un alt dosar, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnostopol, pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind estimat la peste 83,5 milioane de euro.

1 mai 2013 11:20
Modifică setările cookies