• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SRI: Gestionarea atacurilor cibernetice in Romania este foarte dificila

SRI: Gestionarea atacurilor cibernetice in Romania este foarte dificila

Gestionarea situatiilor de criza in cazul unui atac cibernetic este foarte dificila in Romania, a declarat, joi, Florin Cosmoiu, directorul Centrului Cyberint, din Serviciul Roman de Informatii (SRI).

"Trebuie create institutii si proceduri, metode, pentru raspunsuri la incidentele de securitate cibernetica si la situatiile de criza. In ceea ce priveste raspunsul la incidentele de securitate cibernetica, Romania a creat CERT-RO, dar gestionarea situatiilor de criza este una foarte dificila. Sa nu uitam ca in 2007 au fost niste atacuri masive in Estonia, unde s-a iscat un razboi cibernetic si nu stiu cat de pregatiti suntem pentru o asemenea provocare. Sa amintesc si 2008 - Georgia, unde inaintea atacului terestru, atacului armat, razboiul clasic a fost precedat de un razboi cibernetic. Trebuie sa avem in vedere aceste aspecte”, a spus Cosmoiu.

Potrivit acestuia, cresterea nivelului de securitate cibernetica nu poate fi realizata de o institutie, ci trebuie realizat cu totul, atat institutiile publice din Romania cat si mediul privat.

"Pentru cresterea capabilitatilor trebuie dezvoltata o piata de securitate cibernetica, sa definim standarde si acestea sa functioneze dupa niste principii corecte', a explicat oficialul SRI.

 


24 martie 2016 14:14
Modifică setările cookies