• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SRI: Nivelul de alerta terorista in Romania ramane neschimbat.  Nu exista riscuri la adresa securitatii nationale

SRI: Nivelul de alerta terorista in Romania ramane neschimbat. “Nu exista riscuri la adresa securitatii nationale”

Sistemul National de Alerta Terorista se mentine la nivelul "Albastru - precaut", a anuntat, marti, Serviciul Roman de Informatii.

"In Romania, Sistemul National de Alerta Terorista se mentine la nivelul "Albastru - precaut". Acest nivel inseamna ca, pana in prezent, nu exista informatii care sa duca la o legatura directa intre evenimentele din Bruxelles si riscuri la adresa securitatii nationale. Cu toate acestea, SRI a luat toate masurile necesare la nivel national si ne asiguram de mentinerea climatului de siguranta a cetatenilor romani. Suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in urma acestor atacuri criminale si colaboram, alaturi de partenerii din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului, cu institutiile similare din spatiul euroatlantic pentru siguranta noastra, a tuturor", a declarat seful SRI, Eduard Hellvig, intr-un comunicat remis presei.

Serviciul Roman de Informatii condamna, totodata, atacurile teroriste din capitala Belgiei.

"Suntem alaturi de poporul belgian si vom continua sa oferim sprijin partenerilor nostri institutionali in lupta pe care o ducem impreuna impotriva terorismului. Ceea ce s-a intamplat in Belgia nu are cum sa nu ne afecteze. Astazi vorbim de un terorism global. Tintele teroristilor nu mai sunt doar statele, ca entitati compacte, ci direct cetatenii, ca entitati individuale. Din aceste considerente, nu vad exagerate anumite masuri de prevenire a oricaror actiuni pe profil antiterorist care ar putea pune in pericol securitatea nationala. Scopul principal al activitatii noastre este prevenirea acestor amenintari teroriste. Principalele noastre arme sunt informatia si legea. Atunci cand viata unui singur cetatean este pusa in pericol, actionam cu fermitate, folosind instrumentele legale si mijloacele prevazute de lege", a mai precizat Hellvig.

Bilantul provizoriu al exploziilor produse marti la Bruxelles este de cel putin 34 de morti si zeci de raniti.

Deflagratiile s-au produs in jurul orei locale 8,00, in zona de plecari a aeroportului international Zaventem din Bruxelles. Tot marti dimineata, in statia de metrou Maelbeek din Bruxelles s-au produs cel putin doua explozii, iar la statia Schuman s-ar fi produs o alta explozie, potrivit unor martori citati de presa locala.

22 martie 2016 14:48
comentarii (0)

Comentarii (0)