• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Starea de urgenta in Franta, prelungita pana la 1 iulie. Macron cere Parlamentului o lege impotriva amenintarii teroriste

Starea de urgenta in Franta, prelungita pana la 1 iulie. Macron cere Parlamentului o lege impotriva “amenintarii teroriste"

Emmanuel Macron urmeaza sa ceara Parlamentului sa prelungeasca starea de urgenta, care expira la 15 iulie, pana pe 1 noiembrie si vrea o noua lege in lupta impotriva ”amenintarii teroriste”, a anuntat miercuri Palatul Elysée.

Presedintele Republicii a decis ca Parlamentul sa fie sesizat in vederea unei prelungiri a starii de urgenta pana la 1 noiembrie”, se arata in comunicat.
 
Seful statului a cerut Guvernului ca ”in viitoarele saptamani” sa propuna un ”text legislativ” in vederea consolidarii ”securitatii in fata amenintarii teroriste in afara starii de urgenta”, a anuntat presedintia la finalul unei sedinte a Consiliului Apararii.
 
Macron solicita aceste masuri la doua zile dupa atentatul sinucigas la iesirea de la un concert, la Manchester, soldat cu 22 de morti si 59 de raniti, revendicat de Statul Islamic, care a determinat Parisul sa-si consolideze masurile de securitate.
 
Franta se afla in stare de urgenta de la 14 noiembrie 2015, dupa atentatele de la Saint Denis si Paris, unde a fost vizata sala de spactacole Bataclan. Aceste atacuri s-au soldat cu 130 de morti si 400 de raniti.

24 mai 2017 12:45
Modifică setările cookies