• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Statul american New York legalizeaza marijuana, dar doar in scopuri medicale

Statul american New York legalizeaza marijuana, dar doar in scopuri medicale

Guvernatorul statului New York a anuntat miercuri ca va autoriza folosirea marijuanei in scopuri medicale, astfel incat New York-ul va deveni cel de-al 21-lea stat american care a liberalizat legislatia in materie, relateaza AFP.

Andrew Cuomo, un democrat care se opune de mai mult timp unei astfel de masuri, a anuntat un program pilot, limitat la 20 de spitale.
 
"Marijuana medicala poate ajuta la calmarea durerilor si la tratarea cancerului si altor boli grave, iar 20 de state au autorizat-o deja. Vom stabili un program care va permite pentru 20 de spitale sa o prescrie", a declarat el in discursul sau anual privind starea statului New York, la Albany.
 
Cuomo, in varsta de 56 de ani, va emite un decret in acest sens. Acest anunt se inscrie intr-un proces de liberalizare a legislatiei privind marijuana in Statele Unite. California a fost primul stat care a autorizat folosirea marijuanei in scopuri medicale, in 1996.
 
Potrivit unui sondaj Gallup din octombrie 2013, 58% dintre americani sunt favorabili liberalizarii legislatiei privind folosirea marijuanei.

9 ianuarie 2014 08:10
Modifică setările cookies