• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stephen Hawking atrage atentia asupra unui mare pericol pentru omenire

Stephen Hawking atrage atentia asupra unui mare pericol pentru omenire 

Stephen Hawking atrage atentia ca progresele stiintei si tehnicii, coroborate cu o serie de factori care depind direct de oameni, ameninta viitorul omenirii.

Riscurile care planeaza asupra existentei umane sunt razboiul nuclear, incalzirea globala si rezultatele ingineriei genetice, a sustinut savantul, intr-o emisiune consacrata studiilor lui in domeniul gaurilor negre.

"Desi in prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mica, ea va deveni aproape o certitudine in urmatorii o mie sau zece mii de ani", a adaugat el.  

El si-a exprimat convingerea ca omenirea va putea totusi supravietui. Conditia va fi sa "se extinda in Univers" si sa realizeze colonii in spatiul cosmic, astfel incat o catastrofa pe Pamant sa "nu mai presupuna sfarsitul rasei umane".

Insa omenirea "trebuie sa fie foarte atenta" la ora actuala pentru ca asemenea colonii "autosuficiente" in afara Planetei albastre vor fi posibile abia peste "cel putin o suta de ani", a subliniat fizicianul de 74 de ani.  


19 ianuarie 2016 16:45
comentarii (36)

Comentarii (36)


Moromete 2016-01-25 10:02:59
Cand citesc comentariile voastre, dragi compatrioti, ma intristez. Imi dau seama de ce suntem respinsi oriunde in lume doar cand afla de unde suntem. Va intereseaza? Pentru ca multi dintre noi suntem caracterizati de o imensa frustrare izvorata din incapacitate si prostie, din indobitocirea continua la care am fost supusi in ultimii +50 de ani. Ca sa sintetizez, toti care au comentat mai jos, in afara de Chrtistian, sunt niste dobitoci cu care imi este rusine sa fiu in aceeasi tara.
alx 2016-01-24 20:13:21
Mary este clar ca iesti taranca proasta dar si inculta si analfabeta.
mik 2016-01-24 16:21:48
Mary esti analfabeta cu A mare!! BucurestiuL are teatre,muzee,cinematografe,monumente istorice,licee de renume,universitati,parcuri si oameni culti. Nu stiu unde stai tu de vezi numai tigani...dar incepi sa semeni cu ei. Nivelul de scriere e de clasa I...limbajul este de un mediu rural de coada vacii. Iar taranii...in afara de munca...si aia de Ev Mediu...ii caracterizeaza incultura si altele...Sunt pietele pline...Sa vezi cum nu respecta nici o regula...Un sfat: lasa tonul de mahala si pune mana pe o carte...
geo 2016-01-24 16:16:17
Dacă nu se inventa computerul cum mai vorbeai sa prezic tu viitorul ? căcat englezesc cu ochi ce esti
Matt 2016-01-24 09:05:18
Hai pe marte
neexistenta 2016-01-24 00:50:47
Reportaje de ***** ar trebui să facem mai mult bine in prezent nu numa cu gîndul ăla se gîndeşte peste o mie de ani si noi in prezent murim de foame ăsta vă fi sfîrşitul omenirii cît despre ţărani sînt oameni mai civilizaţi faţă de mulţi ăştia care se ţin domni dar de fapt mînca cicatul de sub ei asta e realitatea iar cine n-o vede e prost
Mary 26 2016-01-23 22:41:05
Mergeti naibi de mitici inculti si imputiti ce valoare are Bucurestiu ? E plini de ****e si de cocalari de hoti si de criminali !!! Nu am gasit pana acum unul dintre voi cu o gramatica corecta cu o exprimare corecta. Ce e Bucurestiu ? Nu tot din tarani si ciobani a luat nastere ? Ce e Bucurestiu in prezent ? O oaza de tigani , de ****e de hoti si drogati ca abea mai zaresti cate un om cintit . Asta este !!!! Lasati tarani impace !!! Sunt asa cum sunt dar isi castiga traiul prin munca nu prin marsovarii ca voi mitici imputiti.
MR 25 2016
bravisimo Mary exact cum zici-cu greseli, fara greseli-si ei vorbesc dezarticulat dar ei sunt din bucale si nu se considera analfabeti-la urma urmei analfabet nu inseamna prost-dar ce sa-i faci daca n-ai vaci ...
sergyu 24 2016
@Mary26 analfabeto invata sa scrii ca te faci de ras
Laur 24 2016
Boavo,le-ai rupt gur
costi 2016-01-23 17:55:14
din cate vad romanii isi merita soarta numai retardati vad astea is comenturi?....
You 2016-01-23 16:11:39
Eu cred ca ceea ce se intampla se intampla din cauza noastra a omeniri ca ne batem joc de frumusetile pamantului lasate de dumnezeu si nu apreciem nimic din ce ne da de aia sunt avorturi permise omoruri intre frati familii etc intru n cuvant am ajuns sa uitam ca suntem oameni si ne ranim pe zi ce trece ura a pus stapanire pe poporul omenesc si isi face simtita prezenta pacat ca sunt copii carora ar putea sa li se dea voie la viata pentru a traio insa multe femei aleg sa avorteze se poate face multe in lumea asta ca sa avem un trai asa cum dumnezeu a spus cele 10 porunci pe care noi le am uitat sa ne caim e cel mai bun dar ca sa ne ierte dumnezeu de toate pacatele
muye psd fsn 2016-01-23 12:07:41
Da numai crapi odata? Tu si iliescu ****** n gura