• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Stephen Hawking atrage atentia asupra unui mare pericol pentru omenire

Stephen Hawking atrage atentia asupra unui mare pericol pentru omenire 

Stephen Hawking atrage atentia ca progresele stiintei si tehnicii, coroborate cu o serie de factori care depind direct de oameni, ameninta viitorul omenirii.

Riscurile care planeaza asupra existentei umane sunt razboiul nuclear, incalzirea globala si rezultatele ingineriei genetice, a sustinut savantul, intr-o emisiune consacrata studiilor lui in domeniul gaurilor negre.

"Desi in prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mica, ea va deveni aproape o certitudine in urmatorii o mie sau zece mii de ani", a adaugat el.  

El si-a exprimat convingerea ca omenirea va putea totusi supravietui. Conditia va fi sa "se extinda in Univers" si sa realizeze colonii in spatiul cosmic, astfel incat o catastrofa pe Pamant sa "nu mai presupuna sfarsitul rasei umane".

Insa omenirea "trebuie sa fie foarte atenta" la ora actuala pentru ca asemenea colonii "autosuficiente" in afara Planetei albastre vor fi posibile abia peste "cel putin o suta de ani", a subliniat fizicianul de 74 de ani.  


19 ianuarie 2016 16:45
Modifică setările cookies