• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Descoperirea secolului: undele gravitationale, observate direct. Hawking: S-a descoperit o noua forma de a privi Universul

Descoperirea secolului: undele gravitationale, observate direct. Hawking: S-a descoperit o noua forma de a privi Universul

Detectarea undelor gravitationale, ultima dintre predictiile facute de Albert Einstein in Teoria Relativitatii Generale care nu fusese dovedita practic, deschide calea ''unei noi forme de a privi Universul'', a declarat fizicianul Stephen Hawking.  

''Capacitatea de a le detecta (undele gravitationale) poate revolutiona astronomia'', a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani.

Joi s-a anuntat ca undele gravitationale au fost observate pentru prima oara direct de catre oamenii de stiinta in cadrul experimentului LIGO.

Depistarea undelor, semnalele lasate de marile cataclisme din Univers, constituie ''prima dovada a unui sistem binar de gauri negre si prima observatie a unor gauri negre in fuziune'', a explicat Stephen Hawkin.

''In afara de faptul ca se confirma Teoria Relativitatii Generale, putem spera sa vedem gaurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar si vestigiile Universului primordial, in timpul Big Bang-ului'' gratie undelor gravitationale", a estimat marele cosmolog. 


12 februarie 2016 10:04
Modifică setările cookies