• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA si-au evacuat personalul de la consulatul din Lahore, Pakistan, in urma unor amenintari cu atentate Al-qaida

SUA si-au evacuat personalul de la consulatul din Lahore, Pakistan, in urma unor amenintari cu atentate Al-qaida

Statele Unite si-au evacuat joi tot personalul neesential de la Consulatul din Lahore (Pakistan), a anuntat Departamentul de Stat american, citand "amenintari specifice" in cadrul unei vaste alerte impotriva unor planuri de atentate Al-Qaida, relateaza AFP.

De asemenea, Departamentul de Stat i-a indemnat pe cetatenii americani sa evite orice calatorie care nu este "esentiala" in Pakistan.
 
"Pe 8 august 2013, Departamentul de Stat a ordonat plecarea personalului neesential de la Consulatul General american din Lahore, in Pakistan", se arata intr-un comunicat.
 
Departamentul anunta ca aceasta evacuare are loc din cauza unor "amenintari specifice" vizand consulatul american din acest oras pakistanez.
 
"Prezenta mai multor grupari teroriste straine si locale reprezinta un pericol potential pentru cetatenii americani aflati in Pakistan", se mai arata in comunicat.
 
Aceasta evacuare are loc in contextul in care aproximativ 20 de misiuni diplomatice americane au fost inchise de mai multe zile, din cauza unor riscuri de atentate, in special in lumea arabo-musulmana.

9 august 2013 08:05
Modifică setările cookies