• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
TEROARE IN TURCIA: cel putin 40 de morti si 160 de raniti intr-un atentat sinuciagas pe Aeroportul Ataturk in Istanbul

TEROARE IN TURCIA: cel putin 40 de morti si 160 de raniti intr-un atentat sinuciagas pe Aeroportul Ataturk in Istanbul

Carnagiu marti seara la Istanbul. Trei atacatori sinucigasi au deschis focul, dupa care s-au aruncat in aer pe aeroportul Ataturk, cel mai mare din Turcia. Un bilant provizoriu anunta de cel putin 40 de morti si peste 160 de raniti.

Potrivit unui oficial turc, in randul victimelor sunt si straini, dar cei mai multi sunt turci. Nu exista deocamdata informatii ca printre victime s-ar afla romani. Atacul a vizat zona de sosiri a terminalului destinat curselor internationale si, cu toate ca nu a fost deocamdata revendicat, a fost atribuit teroristilor din gruparea Stat Islamic. Aeroportul Ataturk a fost inchis la scurt timp dupa declansarea infernului. Zborurile au fost reluate in jurul orei locale 3 dimineata, a anuntat premierul Turciei care a ajuns azi-noapte la locul macelului.
 
Atacul sangeros a avut loc in jurul orei 21:50, in zona sosiri, a terminalului destinat zborurilor internationale. Primele focuri de arma au instalat panica printre oameni. Potrivit martorilor, cel putin unul dintre atacatori a inceput sa traga la intamplare in calatorii care se aflau intr-o zona cu magazine si cafenele. Apoi, s-au auzit doua explozii. A urmat un schimb de focuri si o a treia deflagratie puternica. Camerele de supraveghere au surprins momentul in care unul dintre atentatori cade lovit de gloante. Un politist se apropie, mai trage o data si se indeparteaza. Dupa cateva momente, individul isi declanseaza incarcatura cu explozibil.
 

29 iunie 2016 08:56
Modifică setările cookies