• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Avertizare COD ROSU pe raul Motru. Trafic rutier si feroviar restrictionat si zeci de gospodarii inundate, in Mehedinti

Avertizare COD ROSU pe raul Motru. Trafic rutier si feroviar restrictionat si zeci de gospodarii inundate, in Mehedinti

Hidrologii au emis o avertizare cod rosu de inundatii pe raul Motru, in judetul Mehedinti, unde duminica, intre orele 11.00 si 18.00, se pot produce cresteri de debite si niveluri care ar putea sa duca la depasirea cotelor de pericol.

Peste 60 de gospodarii din mai multe localitati din Mehedinti au fost inundate, duminica dimineata, iar circulatia rutiera este restrictionata pe DN 67, in acelasi judet, dupa ce apa a ajuns pe carosabil, totodata fiind afectat si traficul feroviar intre Drobeta Turnu Severin si Strehaia.
 
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, duminica dimineata in localitatea Malovat traficul rutier pe DN67 se desfasoara cu restrictii intre Drobeta Turnu Severin si Targu Jiu, dupa ce un pasaj peste calea ferata din localitatea Halanga a fost inundat din cauza canalizarii care nu a facut fata precipitatiilor abundente, doua benzi ale sensului de mers Drobeta Turnu Severin - Motru fiind acoperite de apa, informeaza Mediafax.
 
De asemenea, in Mehedinti nu se circula pe drumul judetean 606 B, intre localitatile Poroina Mare – Stignita, acesta fiind inundat pe o distanta de 50 de metri, motiv pentru care localnicii folosesc o ruta ocolitoare. Inundat este si drumul comunat din comuna Bacles, satul Petra, pe o distanta de o suta de metri.
 
Totodata, in judetul Mehedinti, traficul feroviar este intrerupt pe magistrala 900, intre Drobeta-Turnu Severin si Strehaia, deoarece intre statiile Igiroasa si Prunisor calea ferata a fost acoperita de apa.
 
Conform autoritatilor locale, cea mai grava situatie in judetul Mehedinti este in localitatea Gvardenita, unde raul Desnatui a iesit din matca, in noaptea de sambata spre duminica, si a inundat 50 de gospodarii. La fata locului intervin cu motopompe 15 pompieri.
 
In urma ploilor torentiale, alte 15 gospodarii au fost inundate in localitatile Podu Grosu, Piatra Alba, Prunisor, Severinesti si Petra.
 
Judetele Mehedinti, Gorj si Caras-Severin se afla, duminica, intre orele 01.00 si 11.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii, iar alte 19 judete au fost atentionate cu cod galben, valabil de sambata seara pana luni dimineata.

4 mai 2014 10:43
Modifică setările cookies