• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Transportul in comun, blocat la Constanta

Transportul in comun, blocat la Constanta

Niciun autobuz al Regiei de Transport in Comun din Constanta nu a iesit, miercuri, pe strazile din oras dupa ce soferii societatii au declansat o greva spontana, cerand majorarea salariilor, scrie Mediafax.

Aproximativ 200 de soferi ai Regiei de Transport in Comun din Constanta au declansat, miercuri dimineata, la ora 05.00, o greva spontana, astfel ca niciun mijloc de transport in comun nu circula in oras, transportul fiind asigurat numai de microbuzele firmelor particulare.

"Este o nemultumire generala a soferilor, determinata de salarizarea foarte mica si pierderea altor drepturi - prima de vacanta si tichetele de masa", a precizat fostul lider de sindicat din cadrul Regiei de Transport in Comun din Constanta Timur Ibram, care miercuri dimineata a demisionat din functie, la cererea protestatarilor, ce i-au reprosat ca nu ii reprezinta.
 
El a precizat ca salariul mediu net in unitate este de 1.000 - 1.200 lei si, desi protestul spontan a fost declansat de catre soferi, in aceeasi situatie sunt si ceilalti angajati ai regiei.
 
Sindicatul din Regia de Transport in Comun din Constanta are aproximativ 900 de membri. Directorul Regia de Transport in Comun din Constanta, Ovidiu Tanase a sustinut ca greva salariatilor este ilegala, fiind declansata de "un grup de agitatori".

22 mai 2013 09:40
Modifică setările cookies