• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turkish Airlines concediaza 211 angajati, banuiti de legaturi cu miscarea care a organizat lovitura de stat din Turcia

Turkish Airlines concediaza 211 angajati, banuiti de legaturi cu miscarea care a organizat lovitura de stat din Turcia

Compania aeriana de stat Turkish Airlines a anuntat, luni, in mod oficial, ca a concediat 211 de angajati, din cauza legaturilor cu o miscare religioasa care, potrivit presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a incercat sa rastoarne guvernul la 15 iulie, informeaza Reuters.

Intr-un comunicat de presa, compania aeriana a precizat ca "contractele de munca au fost incheiate din cauza unor necesitati operationale, ineficienta, performante slabe precum si pentru oferirea de sprijin pentru miscarea predicatorului Fethullah Gulen, care traieste in SUA".

Turkish Airlines, a patra cea mai mare companie aeriana din Europa, zboara in mai multe tari decat orice alta companie aeriana, cu 323 de avioane care deservesc 289 de destinatii la nivel global, 240 internationale si 49 interne. Incepand din luna iunie, Turkish Airlines ofera zboruri spre trei destinatii din Romania: Bucuresti, Constanta si Cluj.

In total, autoritatile turce au concediat, suspendat sau retinut in jur de 60.000 de oameni dupa lovitura de stat esuata incercata de o fractiune a armatei. Ei sunt acuzati ca sunt simpatizanti sau membri ai unui grup religios condus de predicatorul Fethullah Gulen.

Peste 240 de persoane au fost ucise si 2.000 ranite in violentele care au insotit tentativa de lovitura de stat de la 15 iulie, noteaza Reuters.

26 iulie 2016 09:55
Modifică setările cookies