• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ucraina interzice survolarea spatiului aerian al tarii de catre avioanele rusesti. Reactia Moscovei

Ucraina interzice survolarea spatiului aerian al tarii de catre avioanele rusesti. Reactia Moscovei

Interzicerea survolarii spatiului aerian al Ucrainei de catre avioanele ruse va avea consecinte in special asupra companiilor aviatice care au curse spre Balcani si in Republica Moldova, a declarat ministrul-adjunct al transporturilor din Federatia Rusa, Valeri Okulov, citat de TASS.  

"Daca e sa enumeram cele mai sensibile destinatii, acestea sunt, de exemplu, zborurile la Chisinau. Daca ele ar fi facute ocolind Ucraina, aceasta ar insemna o prelungire serioasa a traseului. Si cursele spre Balcani tranziteaza de obicei Ucraina, acestea sunt cele mai scurte trasee", a spus Okulov.  

Premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, a anuntat, miercuri, interzicerea survolarii spatiului aerian al Ucrainei de catre avioanele rusesti, pentru a evita "provocarile", intr-o noua etapa a crizei dintre cele doua tari vecine.  

Anuntul vine la cateva saptamani dupa ce un avion de linie rus s-a prabusit la in octombrie in Egipt, ca urmare a unui atentat revendicat de ISIS.

Unii observatori au estimat, la acea data ca, in cazul unui incident similar cu un avion rus deasupra Ucrainei, Moscova ar putea acuza autoritatile ucrainene si trimite forte militare in aceasta fosta republica sovietica.


25 noiembrie 2015 16:22
Modifică setările cookies