• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UDMR: Proiectul pentru autonomia Tinutului Secuiesc va fi lansat in dezbatere publica

UDMR: Proiectul pentru autonomia Tinutului Secuiesc va fi lansat in dezbatere publica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca proiectul statutului de autonomie a Tinutului Secuiesc va fi lansat, in august, intr-o dezbatere publica "bine gandita si foarte profunda”, atat cu societatea romaneasca, cat si cu cea maghiara, scrie Mediafax.

"In ceea ce priveste proiectul de autonomie, suntem in discutii cu colegii de la PCM. Exista o forma care a fost data la tradus din limba romana in cea maghiara, fiindca proiectul a fost scris in limba romana”, a declarat Kelemen Hunor.
 
Potrivit acestuia, va urma o discutie in interiorul UDMR, dupa care proiectul va fi lansat in dezbatere publica, pe parcursul lunii august.
 
"Dezbaterea publica va dura, deoarece nu este un proiect care poate fi explicat intr-o saptamana sau intr-o zi, si nici nu trebuie. Trebuie o dezbatere publica foarte bine gandita si foarte profunda, atat cu societatea romaneasca in ansamblul ei, cat si cu cea maghiara. Nu pot sa spun cand se va termina aceasta dezbatere, vorbim totusi despre un proiect foarte important”, a afirmat presedintele UDMR.
 
El a adaugat ca nu trebuie creata impresia ca proiectul este foarte usor de acceptat, mai ales ca este cunoscuta perceptia societatii romanesti cu privire la aceasta initiativa.
 
In iunie, presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, sustinea ca proiectul statutului de autonomie a Tinutului Secuiesc ar trebui sa cuprinda cinci elemente importante, intre care autonomia fiscala si drepturile romanilor din zona, afirmand ca aceste drepturi nu vor fi ingradite prin statut.

11 august 2014 16:08
Modifică setările cookies