• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un Airbus A320 a fost foarte aproape de o coliziune cu o drona pe aeroportul londonez Heathrow

Un Airbus A320 a fost foarte aproape de o coliziune cu o drona pe aeroportul londonez Heathrow

Un avion de tip lung-curier a fost foarte aproape de o coliziune cu o drona, in luna iulie a anului trecut, pe aeroportul londonez Heathrow, potrivit unui raport dezvaluit de Sunday Times, relateaza AFP, informeaza Mediafax.

Incidentul s-a produs intre o drona si un Airbus A320, un avion care poate transporta pana la 180 de pasageri, pe 22 iulie 2013, la o altitudine de 213 metri, potrivit unor fragmente dintr-un raport publicate duminica.
 
Sunday Times precizeaza ca un raport oficial complet va fi publicat vineri, in timp ce ingrijorarile legate de potentiale coliziuni intre drone, pe care oricine le poate cumpara, si avioane care asigura zboruri comerciale se intensifica.
 
Dronele au un succes imens in aceasta perioada de Craciun in Marea Britanie, unele modele putand fi achizitionate pentru suma modica de 30 de lire (38 de euro), potrivit Asociatiei comerciantilor de materiale electronice.
 
Sindicatul britanic al pilotilor de linie BALPA a solicitat ca dronele care impart spatiul aerian cu avioanele de linie sau pentru transport de marfuri sa fie "pilotate" doar de catre persoane care au o instruire echivalenta celei a pilotilor.

8 decembrie 2014 07:00
Modifică setările cookies