• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un asteroid observat în apropierea planetei noastre, confirmat a fi de pe un alt sistem solar

Un asteroid observat în apropierea planetei noastre, confirmat a fi de pe un alt sistem solar

Astronomii sunt siguri acum că obiectul misterios care a fost detectat luna trecută în sistemul nostru solar provine de pe un alt sistem solar.

Oamenii de ştiinţă l-au numit "Oumuamua" şi cred că ar putea fi unul dintre cele 10.000 de obiecte nedetectate din aproierea spaţiului nostru cosmic, potrivit The Guardian, preluat de News.ro.
 
Pentru prima dată astronomii au studiat un asteriod care a intrat în Sistemul Solar din spaţiul interstelar.
 
Certitudinea originii acestuia extraterestre provine dintr-o analiză care arată că orbita pe care o urmează acesta este aproape imposibil de atins în sistemul nostru solar.
 
Numele său vine de la termenul hawaiian pentru mesager. Este cu siguranţă prima rocă spaţială care a fost identificată ca fiind formată în apropierea unei alte stele. Ştiind faptul că că asteroizii fuzionează în timpul formării unei noi planete, acest obiect ne poate spune ceva despre formarea planetelor din apropierea stelei sale necunoscute.
 
Ultimele analize realizate cu telescoape de pe suprafaţa planetei arată că Oumuamua este asemănător cu unele comete şi asteroizi din sistemul nostru solar. Acest lucru este important pentru că sugerează că consistenţa planetară precum cea a noastră ar putea fi tipică în galaxii.
 
Se ştie că acest obiect este de o culoare extrem de închisă, absoarbe 96% din lumina care cade pe suprafaţa lui şi este roşu. Această culoare este marca moleculelor organice, care permit funcţionarea vieţii.
 
Caracteristicile sale au fost publicate de două grupuri independente de astronomi. Primul grup, condus de Karen Meech de la University of Hawaii a descoperit că Oumuamua este extrem de întins, de aproximativ 400 metri lungime. Prin telescopul VLT ei au descoperit că se roteşte o dată la 7,3 ore în jurul propriei axe.

21 noiembrie 2017 09:38
Modifică setările cookies