• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un ceh pretinde ca a infiintat un nou stat intre Serbia si Croatia

Un ceh pretinde ca a infiintat un "nou stat" intre Serbia si Croatia

Un ceh pretinde ca a infiintat un nou stat pe o bucata de teren de pe malul de vest al Dunarii, intre Serbia si Croatia, numit Liberland, dar nu se stie clar daca nu este doar o strategie publicitara, relateaza BBC News Online.

Vit Jedlicka, membru al partidului eurosceptic si conservator Cetatenii Liberi, a declarat ca o bucata de pamant de sapte kilometri patrati dintre Serbia si Croatia este acum statul suveran Liberland. Jedlicka, autoproclamat presedinte al Liberland, a declarat ca aceasta zona nu este revendicata de niciuna dintre cele doua tari.
 
Pana in prezent insa, nimeni nu s-a intrebat daca aceasta este doar o strategie publicitara, desi site-ul de stiri ceh TN subliniaza ca "nu este clar in ce masura activistii sunt seriosi".
 
Liberland are un steag, un motto si un website care invita cetatenii sa solicite cetatenie. Fondatorii sai sustin ca vor o tara fara restrictii "care nu sunt necesare si taxe" dar precizeaza clar ca nazistii, comunistii si alti extremisti nu trebuie sa depuna cerere. Jedlicka a primit sute de solicitari din partea unor tineri care vor sa se mute in Liberland, desi populatia actuala este formata din sapte persoane.

17 aprilie 2015 10:53
Modifică setările cookies