• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un conflict poate izbucni in orice moment in Coreea de Nord, avertizeaza China

Un conflict poate izbucni in orice moment in Coreea de Nord, avertizeaza China

Un conflict poate izbucni in orice moment in Coreea de Nord, a avertizat vineri ministrul chinez de Externe, Wang Yi, pe fondul tensiunilor dintre administratia lui Donald Trump si regimul de la Phenian, relateaza AFP, preluata de News.ro.

“Dialogul este singura solutie”, a declarat Wang intr-o conferinta de presa organizata la Beijing, impreuna cu omologul sau francez Jean-Marc Ayrault.
 
In dosarul nuclear nord-corean, “invingatorul nu va fi cel care are cele mai dure declaratii sau care isi arata cel mai mult muschii”, a avertizat seful diplomatiei chineze. “Daca va avea loc un razboi, rezultatul va fi o situatie din care nimeni nu va iesi invingator”, a avertizat Wang.
 
“Avem sentimentul ca un conflict poate izbucni in orice moment. Cred ca toate partile implicate, trebuie sa fie foarte vigilente fata de aceasta situatie”, a pledat el.
 
China, considerata singura aliata a Coreei de Nord, se opune programului nuclear militar al regimului lui Kim Jong-un, dar indeamna adesea Statele Unite sa dea dovada de retinere.
 
Presa nord-coreana a amenintat marti ca Phenianul va lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite, la orice semn de agresiune americana. Avertismentul vine dupa ce Comanda Pacificului a mutat mai multe nave de razboi in apropierea peninsulei Corea.
 
Intre timp, presedintele american Donald Trump a avertizat pe Twitter: „Coreea de Nord cauta probleme”. De asemenea, el a afirmat ca un acord comercial intre China si Statele Unite ar fi „mult mai bun pentru ei, daca ar rezolva problema nord-coreeana”.
 
“Daca China se decide sa ajute, ar fi grozav”, a scris liderul de la Casa Alba. „Daca nu, vom rezolva problema fara ea”, a adaugat el.
 
Coreea de Nord, care este vizata de sanctiuni ONU, a efectuat cinci teste nucleare, dintre care doua in 2016.

14 aprilie 2017 11:33
Modifică setările cookies