• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un diamant foarte rar, estimat la 20 mil. dolari, scos la licitatie la Hong Kong

Un diamant foarte rar, estimat la 20 mil. dolari, scos la licitatie la Hong Kong

Un diamant albastru foarte rar va fi scos la licitatie in octombrie, la Hong Kong, unde ar putea fi vandut cu un pret de aproximativ 20 de milioane de dolari, in ciuda incetinirii ritmului de crestere al economiei chineze, a anuntat luni casa Sotheby's, citata de AFP.

Vanzarea diamantului "The Premier Blue", o nestemata de 7,59 carate, va atrage cu siguranta atentia colectionarilor din lumea intreaga, a declarat Quek Chin Yeow, vicepresedintele filialei asiatice a casei Sotheby. Daca acest diamant cu forma rotunda va ajunge la un pret de 19 milioane de dolari, atunci el va deveni cel mai scump din lume per carat.
 
Hong Kong, un teritoriu din sudul Chinei, a devenit o placa turnanta pentru piata licitatiilor de arta, de vinuri fine si de pietre pretioase, datorita apropierii geografice de China si de milionarii acestei tari.
 
Diamantele albastre, nestemate foarte rare, ajung arareori pe piata. Taietura rotunda pe care o are "The Premier Blue" este in plus una extrem de rara pentru diamantele albastre, intrucat acest tip de taietura cauzeaza pierderi mari in structura nestematei.
 
Cel mai cunoscut diamant albastru din lume este considerat "Bleu de France", proprietate a regelui Louis al XIV-lea, furat in 1792 si devenit foarte probabil diamantul Hope, expus la Muzeul de Istorie Naturala din Washington. Diamantul "The Premier Blue" va fi scos la licitatie pe 7 octombrie. Proprietarul sau actual a dorit sa isi pastreze anonimatul.

19 august 2013 14:44
Modifică setările cookies