• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un director si trei sefi de serviciu din E.ON, dar si un primar, retinuti in cazul de coruptie

Un director si trei sefi de serviciu din E.ON, dar si un primar, retinuti in cazul de coruptie

Sapte persoane, intre care primarul din Sascut (Bacau), un director si trei sefi de serviciu din E.ON, au fost retinute de procurorii bacauani in cazul de coruptie in care sunt urmarite penal 17 persoane, multe dintre acestea avand functii de conducere in cadrul companiei.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de procurorii Parchetului Judecatoriei Bacau, in dosarul de coruptie vizand persoane cu functii de conducere din E.ON au fost retinuti sapte suspecti, cinci dintre ei urmand sa fie dusi la Judecatoria Bacau cu propunerea de arestare preventiva, pentru 30 de zile, informeaza Mediafax.
 
Printre cei sapte retinuti se numara si primarul localitatii Sascut din judetul Bacau, Cristinel-Costel Bostan, acuzat de furt de energie electrica, executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare si cumparare de influenta.
 
Reprezentantii Parchetului Judecatoriei Bacau au precizat ca in acest dosar sunt urmarite penal 17 persoane, care au fost audiate luni, intre acestea aflandu-se zece angajati cu functii de conducere din E.ON.
 
Cele 17 persoane au fost ridicate de anchetatori in urma a 14 perchezitii care au avut loc la Iasi si Bacau, la sediile firmelor oamenilor de afaceri vizati, cat si la locuintele persoanelor care detin functii de conducere in cadrul E.ON Moldova.
 
Intr-un comunicat transmis la solicitarea corespondentului Mediafax, reprezentantii E.ON Moldova spun ca au pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori i-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei. Acestia mai sustin ca E.ON Romania "aplica o politica de toleranta zero in ceea ce priveste furturile de energie electrica".

6 mai 2014 17:03
Modifică setările cookies