• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un imobil s-a surpat in Coreea de Sud: 10 oameni au murit, iar alti 12 au disparut

Un imobil s-a surpat in Coreea de Sud: 10 oameni au murit, iar alti 12 au disparut

Zece persoane, dintre care noua studenti, au murit la Gyeongju (sud), iar cel putin 12 ar fi blocate in ruine luni, in urma prabusirii plafonului unei sali de concert, din cauza acumularii zapezii pe acoperisul imobilului, au anuntat salvatorii, relateaza AFP.

In total 450 de studenti asistau la un concert in aceasta sala, in momentul in care a cedat plafonul, catre ora locala 21.15 (14.15, ora Romaniei).
 
Potrivit politiei, citata de agentia sud-coreeana Yonhap, zece persoane au murit in urma prabusirii imobilului si cel putin 12 ar fi inca blocate in ruine. Noua dintre persoanele moarte sunt studenti, iar a zecea ar fi unul dintre organizatorii concertului, a precizat politia, adaugand ca trei studenti si 11 organizatori figurau printre persoanele date inca disparute.
 
Un purtator de cuvant al pompierilor a anuntat anterior pentru AFP ca 73 de persoane au fost ranite, dintre care 15 se afla in stare grava. Echipe de interventie continuau sa caute, in incercarea de a scoate din structura in mare parte metalica a plafonului surpat zeci de studenti care ar fi ramas blocati, a adaugat el.
 
Surparea pare ca a fost provocata de acumularea zapezii pe acoperisul imobilului, situat intr-un complex turistic in care era organizata primirea unor studenti in anul intai, a adaugat aceeasi sursa.
 
In imagini difuzate de catre agentia sud-coreeana Yonhap apar studenti raniti, transportati cu targa, dupa ce au fost scosi de sub structura in mare parte metalica a plafonului, complet contorsionata.
 
Aproape 1.000 de tineri, inscrisi la un institut de limbi straine, in orasul Busab (sud), participau la un program de primire a noilor studenti, organizat in complexul turistic Mauna Ocean Resort.

18 februarie 2014 07:33
Modifică setările cookies