• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un om de afaceri roman, condamnat in America pentru frauda ipotecara

Un om de afaceri roman, condamnat in America pentru frauda ipotecara

Un om de afaceri roman gasit vinovat de frauda ipotecara a fost condamnat joi la cinci ani de inchisoare de un tribunal federal din Chicago, care a acceptat solicitarea apararii ca romanul sa-si execute pedeapsa in tara natala, relateaza Chicago Sun Times.

Barbatul, identificat de publicatie drept Catalin Stoian, in varsta de 41 de ani, va putea merge la inchisoare in Romania, unde traiesc in prezent sotia si fiica lui. Avocatii sai David Stetler si William Ziegelmueller, care au formulat aceasta solicitare neobisnuita, au precizat ca transferul clientului lor in Romania este permis in baza unui tratat cu Statele Unite.

Stoian a fost condamnat in 2015, dupa ce a incercat sa dea vina pe asociatii sai pentru schema de frauda ce a constat in cumpararea unei cladiri rezidentiale in cartierul Albany Park si vinderea apartamentelor intre ei la suprapret.

Procurorul adjunct Angel Crull a cerut o pedeapsa dura, punand accentul pe neplacerile pe care le-a provocat Stoian chiriasilor din cladire, care a trebuit evacuata dupa ce romanul nu a mai platit ratele ipotecii.

Stoian, care era pasibil de 10 pana la 12 ani inchisoare, si-a cerut iertare in lacrimi pentru "deciziile sale prostesti". Barbatul, care a trimis in Romania in 2008 banii incasati de la banca - 1,6 milioane de dolari - sustine acum ca este falit.

13 ianuarie 2017 12:43
Modifică setările cookies