• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un punct de frontiera intre Grecia si Bulgaria a fost redeschis dupa 69 de ani

Un punct de frontiera intre Grecia si Bulgaria a fost redeschis dupa 69 de ani

Punctul de frontiera Makaza-Nymphea, dintre Grecia si Bugaria, inchis incepand din 1944, odata cu instaurarea regimului comunist, a fost redeschis luni, a anuntat Ministerul bulgar de Externe, citat de AFP.

Punctul de trecere din Makaza ar permite circulatia intre orasul bulgar Kardjali (sud) si orasul grec Komotini (nord). El face partea din Coridorul IX pan-european, care face legatura intre nordul Europei si Marea Egee. Noul punct de frontiera a fost inaugurat de catre oficiali politici regionali din ambele state.
 
Incepand din 1944 si dupa instaurarea regimului comunist, frontiera dintre Bulgaria si Grecia, precum si cea dintre Bulgaria si Turcia, au fost supravegheate de catre militari si consolidate cu garduri electrice pentru a impiedica fuga bulgarilor sau a altor cetateni din Blocul Estic, spre Grecia si Vest. Pentru a patrunde in orasele bulgare situate in apropiere de fontiera, era necesara o autorizatie speciala.
 
Makaza-Nymphea este al cincilea post de frontiera intre Grecia si Bulgaria, frontiera avand o lungime de 493 de kilometri si trecand prin lantul muntos Rhodopes. Incepand din 2005, au fost redeschise patru puncte de trecere.
 
In prezent, Makaza-Nymphea este accesibil numai pentru vehicule care cantaresc mai putin de 3,5 tone. Accesul pentru vehiculele de mare tonaj va fi permis in decursul anului.

10 septembrie 2013 09:53
Modifică setările cookies