• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un videoclip cu descarcare defectuoasa pe telefon produce stres echivalent cu cel al unui film horror

Un videoclip cu descarcare defectuoasa pe telefon produce stres echivalent cu cel al unui film horror 

Un videoclip care nu se descarca bine pe un aparat mobil provoaca un stres echivalent cu cel produs de un film horror, sustine Ericsson, preluata de AFP.  

Grupul suedez a masurat pulsul, activitatea cerebrala si miscarile ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon.

Daca li se cerea sa indeplineasca o sarcina pentru care era necesara vizionarea videoclipurilor, pauzele provocate de timpul de descarcare au facut sa creasca ritmul cardiac cu 38%.  

Daca pauza dura sase secunde, de exemplu, "stresul provocat de intarzieri a fost asemanator cu cel produs de vizionarea unui film horror sau rezolvarea unei probleme de matematica si chiar mai mare decat cel resimtit la o coada la casa intr-un supermarket",  a aratat Ericsson in raportul trimestrial asupra tendintelor inregistrate in domeniul internetului mobil.  

"Furnizarea catre clienti a unei retele performante, atunci cand este nevoie, este esentiala pentru imbunatatirea valorii marcii" unui operator mobil, concluzioneaza grupul suedez.  

Testul a fost realizat la Copenhaga, oras care nu se confrunta prea des cu astfel de necazuri de internet.

Ericsson apreciaza ca traficul mondial de date mobile va creste exponential in urmatorii sase ani. In ultimele 12 luni, acesta a crescut cu 65%, incheie AFP, potrivit Agerpres.


17 februarie 2016 17:12
Modifică setările cookies