• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vaticanul lauda premierea cu Oscar a filmului Spotlight, care are ca tema pedofilia in randul preotilor Bisericii Catolice

Vaticanul lauda premierea cu Oscar a filmului Spotlight, care are ca tema pedofilia in randul preotilor Bisericii Catolice

Laureat in acest an al ravnitului trofeu Oscar pentru 'cel mai bun film'', "Spotlight", pe tema pedofiliei in Biserica, este "convingator" in privinta vointei institutiei de a-si apara imaginea in fata unei "realitati oribile", dar fara sa fie "anticatolic", afirma luni cotidianul Vaticanului, preluat de AFP.

"Vinovatii nu poarta neaparat haine preotesti, iar pedofilia nu deriva in mod necesar din legamantul de castitate. Este clar insa ca, in Biserica, prea multi s-au preocupat mai mult de imaginea institutiei decat de gravitatea actului in sine", scrie Lucetta Scaraffia, editorialist la Osservatore Romano, potrivit Agerpres.
 
"Nimic nu poate justifica greseala extrem de grava a celui care, reprezentandu-l pe Domnul, profita de aceasta autoritate pentru a abuza nevinovati: acest lucru este povestit bine in film", apreciaza ziarista in primul editorial oficial pe marginea premiului Oscar decernat filmului "Spotlight". "Filmul convinge prin drama lui. Si nu este un film anticatolic", arata ea.
 
Ziarista regreta doar ca nu a fost mentionata "lupta indelungata si tenace" dusa impotriva pedofiliei in Biserica de catre monseniorul Joseph Ratzinger, ca prefect al Congregatiei pentru doctrina credintei si apoi ca papa.
 
Apelul adresat papei Francisc la ceremonia Oscarurilor "trebuie vazut ca un semnal pozitiv: exista inca incredere in institutie si intr-un papa care continua curatenia inceputa de predecesorul sau", scrie Osservatore Romano.
 
"Spotlight", regizat de Thomas McCarthy, este o poveste jurnalistica alerta despre ancheta desfasurata de ziarul Boston Globe, care a dezvaluit scandalul pedofiliei in Biserica americana in 2002. Dupa aceasta ancheta au urmat numeroase dezvaluiri despre abuzuri ale preotilor comise asupra copiilor, in Statele Unite si mai ales in Irlanda.

1 martie 2016 14:57
comentarii (1)

Comentarii (1)


FA SI TU BANI DIN INTERNET 2016-03-01 16:16:13
SALUT ! , VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ? Nici eu nu am crezut la inceput , dar am ajus sa fac 50 de euro pe zi ! Intamplator am gasit un joc b.row.ser pe net, destul de diversificat, ce iti poate aduce numeroase beneficii financiare, surprinzator totul este cu bani reali. Ca tine de altfel, am crezut ca este o reclama la un site "lesinat". Totusi i-am dat o sansa si am observat, ca este destul de jucat si lumea chiar scoate bani. Oamenii fac retrageri de 50-100 de euro pe zi, au dezvoltat afaceri cu capital de peste 10 mii de euro. Toti banii sunt de la joc, INITIAL VA TREBUI SA CUMPERI ZIARE APOI SA LUPTI DE 10 ORI SI SA MUNCESTI, dupa aceste activitati vei primi sume de bani ,iar tu le vei investii in propriile afaceri,cum ar fi: fabrici de lactate, ziar propriu, unde poti publica articole, fabrici de lemne, universitati etc. Jocul este un simulator excelent al realitatii. Evident acesta necesita timp, la inceput bugetul tau va fi in jur de 3-4 lei pe zi. Totusi investind banii progresiv, dupa 2-3 saptamani poti ajunge la sume de 100-200 lei pe zi si tot asa. Tu decizi cand sa iti retragi banii pe card sau prin alte operatiuni bancare. Te astept , click : bit.ly/d4GD45s ...........fhrtu7876