• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vladimir Putin candidează pentru al patrulea mandat de preşedinte, la alegerile din 2018

Vladimir Putin candidează pentru al patrulea mandat de preşedinte, la alegerile din 2018

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri că va candida la un al patrulea mandat în alegerile din martie 2018, în care o victorie l-ar plasa la conducerea ţării până în 2014.

”Îmi anunţ candidatura la postul de preşedinte al Rusiei”, a declarat Putin la o întâlnire cu muncirori, la o uzină de la Nijni Novgorod, pe Volga, transmisă în direct de televiziune.
 
”Rusia va contribui la mersul înainte. Iar din acest moment înainte, nimeni nu o va mai opri vreodată”, a spus el în faţa unui public cucerit.
 
Vladimir Putin a menţinut suspansul timp de câteva ore înainte, la un Forum al voluntarilor diverselor ONG-uri, la Moscova, promiţând să ia ”foarte curând” o decizie cu privire la candidatura sa, asupra căreia puţini observatori se îndoiau.
 
Campania în vederea alegerilor prezidenţiale urmează să fie lansată după ce data alegerilor, prevăzute în martie 2018, va fi decisă în mod oficial de către Consiliul Federaţiiei, Camera superioară a Parlamentului rus. Conform legii ruse, această dată ar putea să fie anunţată între 7 şi 17 decembrie.

6 decembrie 2017 17:34
Modifică setările cookies