• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Wall Street Journal denunta, dupa New York Times, atacuri din partea hackerilor chinezi

Wall Street Journal denunta, dupa New York Times, atacuri din partea hackerilor chinezi

Wall Street Journal (WSJ) a anuntat joi ca reteaua sa de calculatoare a fost tinta hackerilor chinezi si denunta tentative ale Beijingului de a-i spiona jurnalistii, relateaza AFP.

Cotidianul economic a facut acest anunt la o zi dupa ce New York Times a anuntat ca hackeri chinezi au patruns in calculatoarele sale, ca raspuns la un reportaj publicat la 25 octombrie despre averile acumulate de apropiati ai premierului Wen Jiabao prin afaceri comerciale.
 
Wall Street Journal subliniaza ca aceste atacuri au ca "scop aparent controlarea relatarilor despre China" de catre jurnalisti si sugereaza ca practica chineza de spionare a presei americane a devenit "un fenomen curent".

Wall Street Journal nu a precizat cand au inceput aceste atacuri informatice, insa a anuntat ca o revizuire a retelei sale informatice cu scopul de a spori securitatea a fost efectuata joi.

Symantec, o companie in domeniul securitatii informatice - care a fost denuntata de catre New York Times pentru ca nu a fost in stare sa impiedice piratarea sistemului sau -, a anuntat, intr-un comunicat ca "atacuri insistente, ca cel descris de catre New York Times, subliniaza cat de important este ca intreprinderile, tarile si consumatorii sa se asigure ca au adoptat toare masurile posibile de securitate".

1 februarie 2013 08:47
Modifică setările cookies