• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
WhatsApp, blocat in China

WhatsApp, blocat in China

Utilizatorii chinezi intampina dificultati in folosirea serviciului WhatsApp, iar specialistii sustin ca de vina este guvernul chinez.

In prezent, WhatsApp pare sa fie blocat partial in China. Nu se pot trimite poze sau capturi video si, uneori, nu ajung nici macar mesajele care contin doar text.
 
Expertii in securitate au confirmat pentru The New York Times ca in spatele acestei blocari se afla guvernul chinez.
 
Neexistand vreo comunicare oficiala din partea regimului comunist de la Beijing, serviciul celor de la Facebook se poate astepta sa fie blocat complet in perioada imediat urmatoare sau sa fie doar ceva temporar.
 
In cazul blocarii permanente, WhatsApp ar urma sa se alature unui lung sir de site-uri si servicii online blocate de guvernul chinez.
 
Cenzura nu este o noutate pentru China, existand un lung istoric al unor astfel de interventii. Nu mai departe de luna trecuta, trei dintre cele mai importante servicii de streaming video din China, Sina Weibo, iFeng si ACFUN, au fost cenzurate pe motiv ca nu se aliniaza la reglementarile nationale si incurajeaza discursul negativ.
 
Pe de alta parte, blocarea WhatsApp ajuta rivalul local WeChat, care este oricum mai popular in China decat aplicatia celor de la Facebook.

19 iulie 2017 10:13
Modifică setările cookies