Noul serial, care se va intitula "See", va fi creat de Steven Knight, scenaristul filmului "Dirty Pretty Things" şi al serialului "Peaky Blinders", a anunţat miercuri pentru AFP o sursă din acest dosar, confirmând o informaţie publicată pe site-ul revistei The Hollywood Reporter.

Serialul SF "See", cu o acţiune plasată în viitor, va fi produs de companiile Chernin Entertainment şi Endeavour Content, care au pus bazele unui joint-venture dedicat producţiei de seriale dramatice.

Acesta este cel de-al patrulea proiect de amploare comandat de Apple, după un serial coprodus de actriţele americane Jennifer Aniston şi Reese Witherspoon şi după noi episoade în cadrul serialului "Amazing Stories", produse de NBC Universal şi Steven Spielberg.

Grupul Apple, cunoscut pentru producţia de iPhone-uri, a achiziţionat şi câteva programe de tip reality-show, precum "Carpool Karaoke", în care prezentatorul James Corden cântă într-un automobil alături de invitaţi-vedetă unele dintre cele mai cunoscute piese ale acestora.

Potrivit presei americane, grupul Apple doreşte să investească 1 miliard de dolari pentru a produce programe TV.

Pentru moment, Apple nu propune decât conţinuturi produse de terţi pe serviciile sale Apple Music şi Apple Store.

Companii care au făcut istorie în televiziune, platforme video online, reţele de socializare şi chiar operatori de telecomunicaţii şi companii de tehnologie, precum Apple, participă în prezent la o "bătălie" fără precedent în ceea ce priveşte conţinuturile video, încercând să îşi legitimeze fiecare propriul canal de difuzare.

Potrivit unui studiu anual realizat de FX Research Networks, numărul de seriale care au difuzat un nou sezon în 2017 în Statele Unite a crescut cu 7% şi a ajuns la 487 de programe, stabilind un nou record. Cu doar cinci ani înainte, în 2012, acest număr era de 288.