"(...) traseul consumatorului devine independent de dispozitivul de accesare si de canalul de comunicare, pe masura ce din ce in ce mai multi oameni cumpara in momentul si in modul care li se potrivesc cel mai bine (...). In 2016, brandurile vor investi mai mult in online si in special in publicitatea video pentru dispozitive mobile. Cu toate acestea, multe branduri vor irosi milioane, neglijand nevoia de a adapta continutul in functie de format. Marketerii isteti vor lua in calcul mediul digital mai devreme in procesul creativ si vor pre-testa reclamele mai asiduu", potrivit raportului.

Specialistii anticipeaza ca televizoarele Smart vor prelua controlul in ceea ce priveste experienta de vizionare TV, aducand schimbari profunde in modul in care consumatorii abordeaza continutul.  

"Se va experimenta cu modele functionale de publicitate TV targetata, desi pentru moment majoritatea investitiilor in publicitate va lua tot drumul televiziunii clasice in incercarea de a contracara receptivitatea scazuta la publicitate digitala, din ce in ce mai multe branduri vor deveni creatori de continut (...) Marketerii care realizeaza harti detaliate cu traseul consumatorilor vor putea sa-i urmareasca pe acestia de-a lungul acestui nou drum catre cumparare, acest lucru permitandu-le sa identifice pe parcurs cele mai puternice puncte de interactiune atat din punct de vedere al vanzarilor, cat si din punct de vedere al activitatilor de marketing. In mod traditional, punctele de vanzare si canalele de comunicare erau separate, insa modificarile in peisajul digital si cele ale comportamentului consumatorilor le permit, acum, marketerilor sa le trateze impreuna pentru prima data",  sustine companiei de cercetare.