Chellomedia a inregistrat venituri de 399,2 milioane de euro la sfasitul anului 2012. 

Liberty Global ar fi cerut in urma cu o luna sprijinul unor societati specializate in astfel de tranzactii si este in prezent in negocieri cu o serie de potentiali cumparatori. Acestea s-ar putea finaliza cu o vanzare totala, partiala sau in regim de joint venture. Totodata, este posibil ca tranzactia sa nu se incheie deloc, precizeaza The Wall Street Journal, citand aceleasi surse. 

Informatia privind vanzarea Chellomedia vine dupa ce, in urma cu cateva luni, Liberty Global a anuntat ca va prelua compania britanica de cablu si internet Virgin Media, pentru 17,2 miliarde de euro. De asemenea, recent, Liberty Global si-a crescut la 15% participatia la cel mai mare operator de cablu olandez, Ziggo. 

Chellomedia, divizia de continut a Liberty Global, opereaza si distribuie televiziuni, continut si servicii video.  Dintre cele 68 de televiziuni pe care le opereaza, 48 sunt detinute 100% de catre Chellomedia, in timp ce 20 sunt in regim de joint venture cu alte companii. Acestea sunt receptionate in prezent intr-un numar total de 382 milioane de case. 

Chellomedia include Chello Benelux, Chello Central Europe, Chello Latin America, Chello Multicanal, Chello Zone si Chello DMC. Birourile principale sunt in Londra, Amsterdam, Madrid, Budapesta, Miami si Buenos Aires. Totodata, compania are birouri regionale si reprezentanti in mai multe tari din Europa Centrala, intre care si Romania, dar si in China, Singapore si Israel.  Portofoliul sau de televiziuni din Romania include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel si Shorts TV. 

Grupul american Liberty Global Inc. detine si UPC Holding, inregistrata in Olanda, care controleaza compania de telecomunicatii UPC Romania.  Liberty Global a inregistrat in primul trimestru venituri de 2,76 miliarde de dolari, in urcare cu 9% de la nivelul de 2,53 miliarde de dolari raportat in primele trei luni ale anului trecut.