Romanul care a schimbat “Azi NU” cu “Azi NU e nimic imposibil”

“Imi iubesc meseria si nu pot sa imi propun lucruri mici”. Asa spune un tanar ospatar-sef (foto) dintr-un restaurant important din centrul Bucurestiului, care de 7 ani nu isi permite sa aiba nicio zi proasta pe an. Nu in meseria pe care o practica, unde a plecat de jos, de la spalatul paharelor si a ajuns sa joace intr-o mica liga a campionilor.

Tot in cea mai tare liga, doar ca a mecanicilor din Europa, a ajuns si un tanar care si-a transformat pasiunea din copilarie pentru masini intr-o reusita. Diploma obtinuta la Frankfurt, la un concurs international pentru mecanicii auto, il plaseaza in randul celor mai buni meseriasi de pe continent. Pentru un alt tanar din capitala – sofer de autobuz la RATB – cursele cu masina sunt o provocare: in fiecare zi trebuie sa-i transporte pe oameni in siguranta prin traficul bolnav din Bucuresti.

Dovada ca succesul ti-l faci cu mana ta cand esti un meserias bun, dar mai ales bine pregatit, sunt si alte povesti din sectiunea speciala Meserii pentru Romania de pe Stirileprotv.ro. Bucegi sustine dezvoltarea scolilor profesionale si le ofera finantare celor care trimit pe platforma dedicata cele mai bune proiecte de dezvoltare a educatiei meseriasilor de maine.